JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.


Előző lap
Következő lap

8 az 1-ben társasjáték Ludoval, sakkal, dámajátékkal

A 8 az 1-ben társasjáték mindenki számára megfelelő és szórakoztató! A készlet négy dupla táblát tartalmaz. A fából készült állványon más játékokhoz is elhelyezhet táblákat.

A készlet tartalma:
- faállvány
- dupla táblák
- színes gyalogok, zsetonok, bábuk
Méretek:
- állvány 28 x 29 x 4 cm
- tábla 27 x 28 cm

Játékkészlet:

- Kínai dáma játéktábla trilma csillagokkal 
Játékosok száma 2-6. Minden játékos bábui a 6 pontos csillag sarkaiból indulnak, és a feladat az, hogy a bábukat a dámából ismertekhez hasonló mozdulatokkal a lehető leggyorsabban a szemközti sarokba mozgassák. A gyalogok számára lyukakkal ellátott csillagtábla a játéktáblára kerül. Az a játékos nyer, aki először mozgatja az összes bábuját a csillag ellentétes sarkára.

- Kígyók és létrák
Játékosok száma 2-4. A kockán lévő számok kidobásával egyenként haladjuk át a táblán lévő mezőket.
Miközben egy létrához érünk, menjünk fel a létra fokain a létra végére, ha pedig egy kígyós mezőre érünk csússzunk le a kígyó hátán, ami miatt a játékban néhány mezővel visszafelé lépkedünk. Természetesen az nyer, aki előbb ér fel a csúcsra. A játékhoz kockára és színes bábukra van szükséged.

- GO játék - Ázsiában népszerű játék.
Játék 2 játékos számára. A játékot üres táblával kell kezdeni, a játékosok felváltva fekete-fehér bábukat tesznek a vonalak metszéspontjára. A játék azzal a játékossal kezdődik, akinek fekete bábujai vannak. Miután felhelyezték a táblára, a bábuknak ott kell maradniuk. Mozgásukkal csak az ellenfél csapatának gyalogjai tudják elkapni őket. A játék során egy vagy több bábu átvehető úgy, hogy teljesen körülveszi őket, azaz kitölti az összes üres teret körülöttük. Az a játékos nyer, aki az ellenfél táblájának nagy részét elfoglalja.

- Sakk aréna játék
A klasszikus sakkjátszma állatképekkel ellátott táblán kerül bemutatásra. Mindenki a tábla másik oldalán lévő állatok képére helyezi a gyalogját. A következő lépés a játékban az, hogy a figurákat egyik mezőről a másikra mozgassa. Amikor a mezőt elfoglalja az ellenfél gyalogja, akkor elfogjuk az ellenfél gyalogját. A játék célja az ellenfél királyának elfogása. A játék akkor ér véget, amikor a királyt elfogja az ellenfél.
Ehhez a játékhoz állatarcú piros és sárga gyalogokat használnak.

- Ludo
Egy hagyományos kínai játék 2-4 játékos számára. A játék ezen verziójában vannak állatok, amelyeket gyalogokkal kell átvinni a dobozokból a karámba. A játékot a legfiatalabb játékos kezdi. Egymás után annyi mezőt mozgat meg a mancsával, amennyit a kockára dobott. Az a játékos nyer, aki először az összes gyalogját a tollba helyezi.

- Xiangqi kínai sakkjáték
A játék célja az ellenfél tábornokának sakkmattozása. A kínai sakktábla 10 vízszintes és 9 függőleges vonalból áll. A figurák, mint a GO játékban, ezeknek a vonalaknak a metszéspontjában helyezkednek el. Maga a tábla két részre van osztva, amelyeket az 5. és 6. vízszintes vonal között egy üres terület választ el, amelyet folyónak neveznek. Két úgynevezett palota is található - 3 x 3 terület, átlós vonalakkal.

- Janggi koreai sakkjáték
Koreában széles körben elterjedt stratégiai társasjáték koreai neve. A Janggi-nak sok közös szabálya van a kínai xiangqi-val, de sok janggi-szabály régebbi, mint a modern kínai játék, például az általános (király) kiindulási helyzet és egy 9 × 10-es játéktábla, amelynek közepén nincs kínai "folyó". A Janggi számos nagyon érdekes koreai eredetű újítást is tartalmaz; ezt a játékot néha koreai sakknak is nevezik. A játékot 10 hosszanti és 9 szélességi vonalú táblán játsszák.

A világ minden tájáról származó társasjátékok mindenki számára ajánlottak, akinek kihívásokra, stratégiák gyakorlására, új játékok tanulására van szüksége. 

Kategóriák
Gyártók

    Az Ön kosara üres

Információ a gyártóról
Termék megosztása
Küldje el ismerősének levélben Megosztás Facebook-on