JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.


Előző lap
Következő lap

2 az 1-ben mágneses sakk és dáma készlet

A 2 az 1-ben mágneses sakk + dáma készlet a legnépszerűbb és világhírű társasjáték. 
A készlet tartalma: sakkfigurák és dámafigurák, valamint egy elegáns műanyag doboz, amely kibontva táblaként szolgál. A csomagolás nem túl nagy, és a könnyű anyagnak köszönhetően nem nehéz a szett - bárhová magaddal viheted, így utazáshoz tökéletes. A mágneses sakkfiguráknak és táblának köszönhetően akár autóban, buszon, vonaton, vagy a kertben, pikniken stb. bárhol játszhattok vele.

Dáma - játék 2 játékos számára. A játék célja, hogy elkapd az ellenfél összes bábuját. A játékot a tábla sötét négyzetein játsszák 12 fehér és 12 fekete figurával. A játék célja, hogy a lehető legtöbb ellenfél bábuját elkapja, vagy blokkolja őket, hogy az ellenfél ne tudjon mozogni.
Sakk - játék 2 játékos számára. A játékot egy sakktáblán játsszák, amely 64 egyenlő méretű négyzet mezőből áll, váltakozva világos és sötét. Két ellenfél közé kell helyezni úgy, hogy a sarokmező mindegyik játékos jobb kezében fehér legyen. A figurákat: király, királynő, két futó, két lovag, két bástya és nyolc gyalog kell a megfelelő módon elhelyezni a táblán. Az ellenfelek kiválasztják vagy lerajzolják a figurák színét, amelyekkel játszani fognak. A játékot mindig a fehér gyalogok kezdik. A játékosok felváltva mozgatják bábuikat az adott bábu mozgási szabályai szerint, és ha az belép az ellenfél által elfoglalt mezőre, elkapja a bábuját. A csekk a király elfogásával való fenyegetés, amelyet az ellenfélnek a következő lépésben el kell hárítania (a királyt nem lehet elfogni). Sakkmatt, azaz az ellenfél királyának sakkba helyezése, amely ellen nincs védekezés, véget vet a játéknak, és annak a játékosnak a győzelmét jelenti, akinek a bábuja az ellenfél királyát sakkozik.
Döntetlen akkor jön létre, ha:
- a játékosok megegyeztek a játék ezen eredményében
- patthelyzet van a táblán (az egyik fél nem tudja megtenni a megfelelő lépéseket, és a királya nincs sakkban)
- egyik félnek sincs meg a nyeréshez szükséges erőforrása (még elméletileg sem)
- az úgynevezett holt pozíció, azaz egyik játékos sem tud sakkozni a legjobb játék mellett sem.
A játék döntetlennel végződhet (az egyik fél kérésére), ha:
- háromszor is megjelent ugyanaz a pozíció a táblán
- az egyik oldal örök sah-t ad
- ötven mozdulatot hajtott végre anélkül, hogy elmozdított volna egy gyalogot vagy elfogott volna

A készlet tartalma:
- 32 sakkfigura (mágneses)
- 24 dáma (mágnes nincs benne)
- mágnestábla/doboz

A sakktábla méretei: 25cm x 25cm x 2cm
A sakkfigurák méretei: kb. 5 x 2 cm (legmagasabb)
A dámadarabok méretei: 2 x 0,4 cm
Játékosok száma: 2

A gyermekek interperszonális készségei fejlesztésének egyik leghatékonyabb módja, ha különféle játékokat játszanak szeretteikkel. A társasjátékok, a kártyajátékok és egyebek fejlesztik az intelligenciát, azt a képességet, hogy hatékonyan fejezzük ki magunkat és közvetítsük szándékainkat és vágyainkat mások felé.
A játék szép dobozba van csomagolva, ajándéknak is tökéletes.

Kategóriák
Gyártók

    Az Ön kosara üres

Információ a gyártóról
Termék megosztása
Küldje el ismerősének levélben Megosztás Facebook-on