JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.


Előző lap
Következő lap

Kreatív kísérleti játék . Boldogságfa növekvő kristállyal. 8 éves kortól ajánlott.

Szuper, saját készítésű boldogságfa. Ez a játék fejleszti a kreativitást, a koncentrációt, felkelti gyermekünk érdeklődését az egzakt tudományok iránt, serkenti a fantáziát és segít a várakozási készség növelésében.

FIGYELEM!
A kísérletet csak felnőtt felügyelete mellett végezze.
A készlet 8 évesnél idősebb gyermekek számára készült.

Méretek:
- kristálymag hossza (pálcával) kb. 7,5 cm
- edény átmérője kb. 4,8 cm, magasság kb. 3 cm

Tartalma:
- 200ml-es mérőpohár,
- zacskó kristályhomokkal,
- színes kristálymag,
- keverő,
- nagyító,
- alap,
- retesz,
- kis edény

Elkészítési útmutató: (lásd a képek közöttábrával!)
1. Öntse a tasak teljes tartalmát kristályhomokkal a mérőpohárba. Ezután forraljuk fel a vizet és mérjünk ki 160 ml-t óvatosan, lehetőleg felnőtt felügyelete mellett.
2. Ezután erőteljesen keverje 3-5 percig, amíg a homok teljesen fel nem oldódik. Alkalmanként a finom homokszemcsék nem látszanak, de még nem oldódtak fel teljesen – folyamatosan keverje egy percig, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a homok teljesen feloldódott. Hagyja kihűlni az oldatot.
3. Készítsen kristálymagot (nyalóka alakú). Húzza ki a dugót a rúd végén, majd dugja át a táblán. Végül rögzítse az gömböt egy dugóval.
4. Amikor az oldat eléri a szobahőmérsékletet (kb. 15 perc elteltével), helyezze az előzőleg elkészített gömböt középre, a táblát a mérőpohár szélére támasztva. A legfontosabb dolog az, hogy a kristálynövekedési folyamat során ne mozgassuk a mérőpoharakat, ne adjunk hozzá vizet. A növekedési ciklus 2-7 nap, és a levegő páratartalmától függ (minél alacsonyabb a páratartalom, annál gyorsabban nő a kristály).
5. Amikor a kristály teljesen megnőtt, óvatosan húzzuk ki a mérőpohárból egy előzőleg előkészített papírtörlőre (a kristályt is takarjuk le papírtörlővel). A kristályt így védve hagyjuk egy napig.
6. 24 óra elteltével óvatosan távolítsa el a kristályt a papírról, és helyezze a kristály boldogságfát a készletben található edénybe.
Kész!


Azok a vásárlók akik megvették a terméket még ez(ek)t is rendelték.

Kategóriák