JavaScript seems to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website. Click here for instructions on enabling javascript in your browser.


Előző lap
Következő lap

Tuban Tubi Jelly zselé szett - unikornisos

A készlet tartalmaz egy műanyag masszát, amely a megfelelő aktivátorral kombinálva lehetővé teszi, hogy 3D-s figurákat készítsen. 6 különböző színű zselét tartalmaz, kék, fehér, rózsaszín, lila, türkiz és csillogó.
Legyen kis vegyész, és figyelje meg, hogyan válik a gélből figura!
 

A szett tartalma:

– 6 db 150 ml-es űrtartalmú zselé folyadék színekben: rózsaszín, fehér, lila, türkiz, kék és csillogó,
– 14 sablon,
– 6 tasak 5 g aktivátorral,
– 1 tasak vízkristályokkal 10 g,
– műanyag akváriumi edény 1 literes
- használati utasítás

Hogyan kell játszani?

1. lépés:
Készítse elő az akváriumot vízkristályokkal.  Töltse fel az akváriumot meleg vízzel, és öntsön bele 1 tasak granulátumot. A víz hőmérséklete nagyon fontos, mert minél melegebb (de nem forró!), annál gyorsabban nőnek a kristályok. Amikor a kristályok megduzzadnak és kitöltik az egész akváriumot - ez annak a jele lesz, hogy készen állnak a játékra.

2. lépés.
A készletben található téglalap alakú tartályban készítse elő a gumicukor keményítéséhez szükséges aktivátort. Ehhez öntse a port 400 ml hideg vízbe, és addig keverje, amíg a por teljesen fel nem oldódik.

3. lépés
: Válasszon ki egy mintás sablont, és készítsen elő csöveket azokkal a színekkel, amelyeket a festéshez használni fog. Lassan körvonalazzuk a fólián ábrázolt formát, először a kontúrok mentén, majd a minta közepébe húzva a zselés folyadékot. Ügyeljünk arra, hogy a zselés réteg ne legyen túl vastag, mert a túlzott mennyiségű zselés folyadék hatására a minta oldalra oszlik, és maga a zselé sokáig megkeményedik. Ha apró elemek vannak a mintán, mint például szem vagy arc - készítse el a végén, a festés utolsó szakaszában - hogy ne legyen idejük megolvadni.

4. lépés:
Helyezze a sablonra festett mintát az aktivátorba körülbelül 2 percre. Ne vegye ki a tartályból. Ennyi idő után kezdje el finoman mozgatni a sablont. Az aktivátornak fokozatosan a zselé alá kell kerülnie, ami annak teljes leválását okozza. Ismételje meg ezt a műveletet 3-4 percig, amíg a zselé teljesen ki nem ürül a fóliából.
Ha egy "friss" zselét veszel a kezedbe és finoman megnyomod, azonnal érezni fogod, hogy van még benne folyékony massza, ami még nem szilárdult meg. Ne feledje, hogy minél tovább marad a gél az aktivátorban, annál keményebb lesz.

5. lépés
: Öblítse le a kész és megszilárdult zselét tiszta vízben, hogy eltávolítsa az aktivátor maradványait a felületéről. Egy ilyen fürdő után a zselé alkalmas lesz játékra.
Mit lehet még csinálni a zselével? Például behelyezheti egy előre elkészített vízkristályos akváriumba, vagy bármilyen vízzel feltöltött edénybe, és hagyhatja úszni. Játszhatsz a zselével, mint bármely figurával, nevet adhatsz neki, vagy kitalálhatsz egy történetet, melynek főszereplője egy zselés karakter lesz. Mindegyik készlethez egy üres fóliát rögzítettünk. A mintázatlan fólia tökéletes választás minden kreatív elme számára. Vele tetszőleges mintát festhetsz, felteheted kifestőkönyvre, vagy bármilyen illusztrációra, és nyomon követheted a téged érdeklő mintát.

Kategóriák